Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

Johnny Depp nyerte a pert: Amber Heard mindenben hazudott

2022.06.02

Johnny Depp elsöpr gyzelmet aratott Amber Heard ellen a rágalmazási perben. Minden kérdésben a javára döntött a bíróság. 15 millió dollár kártérítést kap. Heard viszontperelte Deppet, itt három kérdésbl egyben adtak neki igazat, 2 millió dollárt kap. A per egyértelm nyertese Depp: az esküdtszék szerint egykori felesége tudatosan hazudta azt, hogy Depp bántalmazta.

Április 11-én indult Johnny Depp és Amber Heard nagy nyilvánosságot kapott pere, amelynek hosszú elzménye van. A sztárpár házassága csupán két évig, 2015-tl 2017-ig tartott, és már a válásuk sem ment simán, hisz Heard már akkor házastársi erszakkal vádolta Deppet, a válókeresetet is sebekkel az arcán nyújtotta be: azt állította, hogy a világhír színész – fleg alkohol vagy drog hatása alatt – többször bántalmazta.

Depp soha nem tagadta, hogy rengeteg alkoholt és drogot fogyasztott az egyébként is viharos házasságuk alatt, szerinte azonban inkább a színészn volt az, aki többször alkalmazott fizikai erszakot. Deppet ennek ellenére kezdték bántalmazóként számon tartani Hollywoodban, szerinte több munkától elesett a The Sun cikke miatt is, amelyben a brit bulvárlap feleségvernek nevezte. A színész korábban a lap kiadóját is beperelte rágalmazásért, azt a pert elvesztette.

A mostani tárgyalássorozat szintén rágalmazási perként indult, Heardnek ugyanis 2018-ban a Washington Postban jelent meg egy véleménycikke a családon belüli erszakról – amelyben név szerint ugyan nem említette Deppet, de akkor már mindenki számára világos volt, hogy róla írt.

Idközben, a hetek óta tartó tárgyalások során a hangsúly arra tolódott, hogy valójában mi zajlott a két sztár között, valóban történt-e házassági erszak, és ha igen, kinek a részérl. 

Heard már évek óta tartja a vádakat, miszerint volt, hogy Depp lefejelte vagy épp egy mobiltelefont vágott hozzá, egy alkalommal pedig a saját ujját vágta el, hogy vérrel írjon fel üzeneteket a falra. Depp a bíróságon eddig visszafogottan, látszólag józanul viselkedett, mindenre adott valamilyen magyarázatot. Utóbbi vádra például azt mondta, hogy nem a saját ujját vágta el, hanem Heard vágott hozzá egy vodkásüveget, amelynek a szilánkja csontig megvágta a kezét – majd a vérrl a vörös festékre asszociált, az üzeneteket már azzal írta a házban.

Terhel bizonyítékként került el a színész ellen egy sms is, amelyben egy rosszul sikerült közös nyaralás után azt írta jó barátjának, Paul Bettanynek, hogy legszívesebben máglyán elégetné, majd vízbe fojtaná Heardöt – amire Depp azt válaszolta, hogy a Gyalog galopp boszorkányos jelenetére utalt, tulajdonképpen csak vicceldött.

Deppet aztán nemcsak az általa írt sms-ekkel, de számos hang- és videofelvétellel is szembesítették, miután mindketten rengeteg ilyet készítettek a másikról, általában terhel célzattal, késbbi bizonyítékként. Ezek között volt olyan is, ami kifejezetten Heardre nézve volt kellemetlen, hisz az egyiken beismerte, hogy ha nem is ököllel, de megütötte Deppet, egy másikon pedig csak nevetett azon, hogy Depp t akarja házastársi erszakkal vádolni, hiszen férfiként úgysem hinne neki senki.

Depp a bíróságon egy különösen kínos sztorit is elmesélt: állítása szerint Heard egyszer egy veszekedésük után bosszúból odacsinált az ágyukba, persze a színész térfelére. Depp szerint a színészn elment a Coachella fesztiválra, pedig az alatt akart összepakolni közös Los Angeles-i házukban – mire a testre figyelmeztette, hogy ürülék van a „hitvesi" ágyban, és biztos, hogy nem a kutyáktól származik.

Heard lehunyt szemmel hallgatta, amikor felolvasták az ítéletet. Depp nem volt jelen a bíróságon.

Heard közleményében tudatta, hogy "szíve megszakadt" az ítélet miatt, rettent csalódott és volt férje hatalmát, befolyását emlegette. "Még inkább csalódott vagyok amiatt, hogy ez az ítélet mit jelent más nk számára" - folytatta.


vissza
 

Partnereink

Hirdetsek